Засідання Правління EPAL 6 грудня 2022 р. у Дюссельдорфі


Засідання Правління EPAL 6 грудня 2022 р. у Дюссельдорфі
Останнє засідання Правління Європейської асоціації піддонів e.V. (EPAL) у 2022 року відбулось на EPAL International у Дюссельдорфі. Розвиток пулу європіддонів EPAL у 2022 році та прогноз на 2023 рік були в центрі уваги засідання Правління. Адаптація Технічного регламенту EPAL до вимог цифровізації логістики була особливо важливою темою.

Наприкінці важкого року для Європи, світу та палетної галузі Правління EPAL переглянуло розвиток пулу європіддонів EPAL у 2022 році, а також розглянула майбутнє EPAL у 2023 році та далі.
Війна в Україні багато чого змінила. Ліцензіати з України та їхні працівники збільшили виробництво європіддонів EPAL за найвимогливіших умов, а ліцензіати EPAL у країнах Європейського Союзу доклали особливих зусиль для подолання перебоїв у ланцюгах постачання деревини та цвяхів. Усі ліцензіати EPAL працювали разом, щоб зробити важливий внесок у стійкість ланцюгів постачання для роздрібної торгівлі та промисловості шляхом виробництва та ремонту європіддонів EPAL.

Дірк Хоферер, президент EPAL:
«Від імені Правління EPAL я хотів би подякувати всім ліцензіатам EPAL та їх співробітникам за їх важливий внесок в успіх пулу європіддонів EPAL у 2022 році. Ліцензіати успішно впоралися з проблемами закупівлі деревини та цвяхів і задовольнили величезний попит на піддони EPAL з боку промислових, роздрібних і логістичних клієнтів. Ліцензіати EPAL та користувачі європіддонів EPAL ще раз довели, що є однією великою родиною EPAL, яка стоїть разом у важкі часи».

У засіданні Правління EPAL взяли участь представники асоціацій-членів з дев'яти європейських країн. Звіти про розвиток пулу піддонів EPAL у їх країнах означають, що нові розробки можуть бути помічені на ранній стадії та враховані в планах EPAL.

Ярек Мацьонжек, президент EPAL:
«Переваги міжнародної асоціації з національними асоціаціями-членами та їх членами з лісової промисловості були доведені в 2022 році. Інформація з усіх країн і ринків може бути швидко та спільно оцінена з виробниками та ремонтниками піддонів EPAL із понад 35 країн, щоб знайти правильні рішення для міжнародного обмінного пулу піддонами EPAL. EPAL разом з її численними ліцензіатами та користувачами подолали виклики 2022 року, спираючись на наш спільний досвід карантину через COVID-19 у 2020 та 2021 роках і збоїв у ланцюгах постачання».

Члени Правління EPAL повідомили, що в жодній країні не було затримок у постачанні користувачам європіддонів EPAL. Збільшення виробництва європіддонів EPAL більш ніж на 12% у першій половині 2022 року означало, що попит з боку промисловості та роздрібної торгівлі на обмінні європіддони EPAL можна було повністю задовольнити в кожній європейській країні. Після незначного ослаблення попиту на піддони з літа через економічну ситуацію, зростання виробництва європіддонів EPAL у жовтні 2022 року порівняно з попереднім роком склало 8,5 %.

Жан-Філіп Гауссорг, віце-президент EPAL:
«Навесні 2022 року виникло занепокоєння, що може не бути достатньої кількості європіддонів EPAL, щоб задовольнити потреби промисловості та роздрібної торгівлі через збої в ланцюгах постачання деревини, сталі та цвяхів. Завдяки своїй взірцевій відданості ліцензіатам EPAL та їхнім працівникам вдалося уникнути такої нестачі європіддонів EPAL. Зрештою, на кінець 2022 року можна сказати, що поставки продукції та товарів не затримувалися через недостатнє постачання європіддонів EPAL. Для нас і всіх користувачів європіддонів EPAL це величезний успіх».

Усі учасники засідання Правління погодилися з тим, що EPAL не повинен сидіти склавши руки та розслаблятися після успіху 2022 року та попередніх років. Таким чином, Правління EPAL розпочало наступний великий проект і, внісши зміни до Технічного регламенту EPAL, серед іншого заклало основи для серіалізації європіддонів EPAL шляхом маркування QR-кодом. У результаті поточних пілотних проектів ми очікуємо, що більша кількість цифрових європіддонів EPAL із QR-кодом стане доступною вже у 2023 році.

Бернд Дорре, генеральний директор EPAL,
«Пул європіддонів EPAL, ймовірно, стане першим великим пулом обміну піддонів у світі, який пропонуватиме піддони з унікальним QR-кодом. Співпраця між EPAL та виробниками піддонів EPAL, а також ІТ-компаніями та виробниками систем струменевого друку за останні роки призвела до значного технічного прогресу, який особливо важливий для всіх секторів деревообробної промисловості та промисловості дерев’яної упаковки. Користувачі європіддонів EPAL тепер матимуть можливість, серед іншого, визначати місцезнаходження європіддонів EPAL і корисне навантаження шляхом сканування QR-коду, а отже, підвищити ефективність логістики піддонів. Зміни до Технічного регламенту EPAL є наступним кроком до виходу на ринок цифрових європіддонів EPAL».

Підтримка людей в Україні залишається важливим питанням для EPAL наприкінці 2022 року. Оскільки EPAL International і багато асоціацій-членів EPAL взяли на себе зобов’язання фінансувати доставку допомоги з березня 2022 року, Правління виділило суму в розмірі 10 000,00 євро для придбання та передачі електрогенераторів. Декілька асоціацій-членів спонтанно приєдналися до проекту та також пожертвували кошти на придбання електричних генераторів, які будуть передані на соціальні цілі.