Виробництво піддонів EPAL досягло рекордного рівня у 2021 році


Виробництво піддонів EPAL досягло рекордного рівня у 2021 році

Річний обсяг виробництва нових європіддонів EPAL вперше в 2021 році перевищив 100 мільйонів одиниць

Дюссельдорф, 3 травня 2022 р. – Європейська асоціація виробників піддонів (EPAL) забезпечувала безперервне зростання пулу європіддонів EPAL. У 2021 році вперше за календарний рік було виготовлено понад 100 мільйонів нових європіддонів EPAL.

Рекордний результат – 101,3 млн нових європіддонів EPAL

Рекордний результат – 101,3 млн нових європіддонів EPAL – це зростання річного виробництва європіддонів на 5,5% у порівнянні з минулом роком (у 2020 році було виготовлено 96,1 млн європіддонів EPAL). Також відбулося значне зростання обсягів ремонту європіддонів – на 7,6%.

Необхідно зазначити й про виробництво ящичних піддонів EPAL, яке зросло на 66,7 % до 288 149 одиниць. Загальний обсяг виробництва та ремонту піддонів EPAL в 2021 році зріс на 6 % до 130,8 млн піддонів.

Роберт Холлігер, Президент Асоціації EPAL: «2021 був роком складних випробувань. З однієї сторони, економічний підйом після очікуваного послаблення пандемії COVID-19 сформував значний попит на вантажоносії EPAL. З іншого боку, дефіцит та значне зростання ціни на деревину дуже ускладнили ситуацію для виробників та ремонтників європіддонів EPAL. Тому ми особливо пишаємося тим, що вдалося збільшити виробництво європіддонів EPAL, незважаючи на дефіцит деревини. Ми хочемо подякувати ліцензіатам EPAL та користувачам європіддонів EPAL за цей надзвичайний результат».

Підтримка оптових та роздрібних ланцюгів поставок

Занепокоєння про те, що оптових і роздрібних користувачів EPAL буде важко забезпечувати достатньою кількістю європіддонів EPAL у звʼязку з дефіцитом та підвищенням ціни на деревину навесні 2021 року, виявилися невиправданими. Пул європіддонів EPAL продовжував залишатися надійним партнером у 2021 році для оптових і роздрібних користувачів EPAL та їх ланцюгів поставок, а також забезпечував постійну доступність європіддонів EPAL.

Бернд Дорре, Генеральний директор EPAL, «Високий рівень довіри користувачів до відкритого пулу європіддонів EPAL також доводить, наскільки важливі європіддони EPAL для міжнародного логістичного сектору. На додаток до гарантії ефективності та безпеки логістичних процесів, використання європіддонів EPAL також допомагає користувачам досягати своїх цілей сталого розвитку. Повторне використання європіддонів EPAL забезпечує збереження ресурсів деревини та зменшує викиди CO2 від виробництва та транспортування. Пул європіддонів EPAL є зразком стійкої циркулярної економіки. Тому не дивно, що кількість учасників відкритого обміну піддонами продовжує зростати, і це призвело до рекордної кількості вироблених європіддонів EPAL».

Станом на сьогодні важко сказати, чи вдасться повторити цей рекорд у 2022 році у звʼязку з наслідками війни в Україні. Проте, зростання обсягів виробництва європіддонів EPAL продовжилося і в першому кварталі 2022 року. Таким чином, безпечне постачання європіддонів EPAL гарантовано.

Про EPAL:

Як міжнародна асоціація, Європейська асоціація виробників піддонів (EPAL) відповідає за організацію пулу обміну європіддонами EPAL. Європіддони EPAL є основою організації оптових і роздрібних ланцюгів поставок у Європі. Бренд EPAL символізує якість, безпеку та сталість у логістиці.

На даний момент, в обігу знаходиться приблизно 625 мільйонів європіддонів EPAL і близько 20 мільйонів ящичних піддонів EPAL, що робить пул обміну європіддонів EPAL найбільшим відкритим пулом обміну піддонів у світі. Понад 1500 ліцензіатів EPAL виробляють і ремонтують європіддони EPAL та інші вантажоносії EPAL по всьому світу.

Як неприбуткова організація, EPAL не переслідує жодних комерційних інтересів. Заснована в 1991 році як міжнародна асоціація виробників обмінних європіддонів, станом на сьогодні EPAL працює в більш ніж 30 країнах світу через національні асоціації та представників. Основним напрямком діяльності EPAL є організація міжнародного пулу обміну європіддонами EPAL та забезпечення якості виробництва та ремонту європіддонів EPAL, ящичних піддонів EPAL та інших вантажоносіїв EPAL.

Пул обміну піддонів EPAL з його принципами повторного використання, обміну, ремонту та переробки вже більше трьох десятиліть є зразком стійкої циркулярної економіки. Дерев’яні європіддони EPAL роблять значний внесок у захист довкілля. Вони сприяють збереженню CO2, запобігають утворенню відходів і зменшують обсяг викиду вуглецю користувачами у промисловості, роздрібній торгівлі та логістиці завдяки їх повторному використанню, обміну, ремонту та переробці.

Для отримання додаткової публічної інформації:

European Pallet Association e.V. (EPAL)

Andrea Engels

T   +49 (0) 211 98 480 48 93

Mobile +49 (0) 172 69 325 95

andrea.engels@epal-pallets.org   

www.epal.eu