EPAL International: Допомога Україні


EPAL International допомагає людям в Україні та підтримує тих, хто змушений був покинути територію України.

EPAL International закликає допомогти Україні та разом з EPAL Polska пропонує організувати доставку допомоги або надати матеріально-технічну підтримку. У майбутньому мережа EPAL у Європі буде точкою контакту для допомоги біженцям з України у пошуку підтримки, житла та роботи.

Національний комітет EPAL у Польщі, EPAL Polska, вже розпочав доставку гуманітарної допомоги в Україну (див. новину від 03.11.2022). Друга партія допомоги від EPAL Polska прибула до України 22.03.2022. EPAL International та інші національні комітети EPAL фінансуватимуть подальші поставки допомоги при матеріально-технічній підтримці EPAL Polska, використовуючи тісні контакти між Польщею та Україною. Цей механізм підтримки українців також є відкритим для всіх інших ліцензіатів EPAL.

В даний час дуже складно, а в деяких випадках неможливо доставити допомогу безпосередньо в Україну з країн ЄС. EPAL Polska запропонувала місце для приймання гуманітарної допомоги на складі неподалік кордону з Україною та готова організувати звідти подальше транспортування в Україну. В якості альтернативи можна також зробити грошову пожертву для фінансування закупівель допомоги в Польщі для подальшого транспортування в Україну компанією EPAL Polska.

Якщо ліцензіати EPAL, їхні співробітники та друзі зацікавлені у підтримці людей в Україні, EPAL International зконтактує їх з EPAL Polska та допоможе в опрацюванні допомоги. Зацікавлені сторони можуть зв'язатися з EPAL International.

За останні кілька днів EPAL International також отримує запити від організацій із надання допомоги на безкоштовне постачання європіддонів EPAL для транспортування допомоги. EPAL International працюватиме з ліцензіатами EPAL, щоб надати необхідні європіддони EPAL.

EPAL International та національні комітети EPAL також доступні як контактні особи для біженців з України, особливо для сімей ліцензіатів та їх співробітників. Тепер вони можуть зв'язатися з EPAL International або відповідним національним комітетом із прибуття до країни ЄС для отримання допомоги на місці. EPAL International та національні комітети працюють з місцевими ліцензіатами, намагаючись допомогти біженцям.

EPAL закликає робити пожертви організаціям допомоги в Україні або країнах ЄС, щоб забезпечити довгострокову підтримку народу України. Після перших тижнів війни в Україні стало зрозуміло, що народ України потребуватиме допомоги протягом тривалого періоду часу. Національні комітети EPAL повідомляють, що багато ліцензіатів та їхні співробітники вже активно допомагають Україні. Від імені ліцензіатів в Україні EPAL International дякує їм за цю зразкову прихильність.