Засідання Правління EPAL 23 вересня 2022 року в Лісабоні


23 вересня 2022 року Правління Європейської асоціації виробництва піддонів e.V. (EPAL) зібралося в Лісабоні на свою третю зустріч у 2022 році. Засідання Правління вперше пройшло під головуванням новообраних у червні 2022 року президентів EPAL Дірка Хоферера та Ярека Мацьонжека.

Після обрання членів Правління EPAL Генеральною Асамблеєю в червні 2022 року, Правління в новому складі зібралося в Лісабоні 23.09.2022 року на третє засідання Правління цього року. Засідання Правління вперше відбулося під головуванням президентів Ярека Мацьонжека та Дірка Хоферера, які також нещодавно були обрані на Генеральній Асамблеї. Після виборів Правління завжди слідують вибори віце-президентів з числа членів правління. Жан-Філіп Гауссорг, представник EPAL Франції у Правлінні EPAL, був переобраний віце-президентом. Новими віце-президентами стали Тетяна Саргсян, представник EPAL Балтійських країн, і Давид Деллавалле, представник EPAL Італії. Президенти та віце-президенти утворюють Президію EPAL і протягом трирічного терміну повноважень разом із Правлінням EPAL забезпечуватимуть продовження успішного розвитку Європейського пулу піддонів EPAL.

Дірк Хоферер та Ярек Мацьонжек, Президенти EPAL:

«Ми з нетерпінням чекаємо співпраці з новообраними віце-президентами Жаном-Філіпом Гауссоргом, Тетяною Саргсян і Давидом Деллавалле. З представниками майже всіх європейських регіонів можна оцінити численні поточні виклики з різних точок зору в Президії EPAL. Це важливо, коли йдеться про прийняття правильних рішень для пулу європіддонів EPAL, ліцензіатів EPAL і численних користувачів європіддонів EPAL».

Головною темою засідання Правління була сировинна та енергетична криза та її вплив на пул європіддонів EPAL.

Бернд Дьорре, Генеральний директор EPAL:

«Війна в Україні та санкції проти Росії та Білорусі не вплинули негативно на пул європіддонів EPAL протягом першого півріччя 2022 року. На відміну від закритих піддоних пулів, обмінний пул EPAL не зазнав перебоїв у постачанні європіддонів користувачам після початку війни в Україні. Незважаючи на війну та санкції, ліцензіати EPAL збільшили виробництво піддонів EPAL Euro на 6,25 мільйона піддонів у першій половині 2022 року порівняно з попереднім роком (+ 12,5%), і таким чином змогли задовольнити значно збільшений попит з боку промисловості та торгівлі в будь-який час. Таким чином, пул європіддонів EPAL зробив важливий внесок у стійкість промислових і торговельних ланцюгів постачання».

Проте економічний розвиток у найближчі місяці залишається невизначеним. Навіть під час порушення ланцюгів поставок у 2021 році стало зрозуміло, що, на відміну від попередніх років, попит на європіддони EPAL не розвивається лінійно та однаково в усіх країнах, тому слід очікувати повторних і короткострокових, а також регіональних піків попиту. Правління EPAL очікує, що це станеться найближчими місяцями. Вирішальним буде питання про те, чи призведуть локальні обмеження в постачанні енергії, постійне зростання цін на енергоносії та зменшення споживання до обмежень у промисловому виробництві.

Паскаль Холлігер, член Правління EPAL і президент EPAL Швейцарія:

«З більш ніж 1500 ліцензованими виробничими та ремонтними компаніями, а також численними постачальниками послуг та іншими постачальниками європіддонів EPAL, користувачі європіддонів EPAL завжди можуть бути впевнені, що вони отримають достатню кількість європіддонів EPAL, навіть якщо буде великий попит в короткі строки, незалежно від того, потрібні піддони нові чи вживані, а також у різних класах якості. На відміну від закритих пулів, користувачі європіддонів EPAL у відкритому обмінному пулі EPAL мають не одного постачальника обмінних піддонів, а тисячі. Це гарантує необмежену стійкість поставок піддонів, а також пропонує цінові переваги завдяки високому рівню конкуренції».

За день до засідання Правління, членів Правління EPAL зустрів президент асоціації AIMMP Вітор Поцас, який показав їм Лісабон. AIMMP – це португальська асоціація деревообробної та меблевої промисловості, яка нараховує понад 700 членів і є однією з найвпливовіших бізнес-асоціацій Португалії. EPAL Португалія також є частиною AIMMP.

Пауло Вердаска, член Правління EPAL і Президент сектору лісопильних заводів і дерев’яної упаковки в AIMMP:

«Ми раді вітати Правління EPAL у Лісабоні. EPAL Португалія є не лише важливою частиною EPAL, а й нашої асоціації AIMMP. Вітор Поцас є хорошим і давнім другом моїх колег з Правління EPAL, тому цілком природно, що він особисто показав членам Правління прекрасне місто Лісабон у рамках екскурсії містом».